Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na dve osoby obvinené v kauze Mýtnik

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vo februári podal prokurátor ÚŠP v kauze Mýtnik obžalobu na šesť osôb pre päť korupčných skutkov. Počas vyšetrovania vylúčili 11 trestných vecí na samostatné konania.

Bratislava 23. júna (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na dve bývalé funkcionárky Finančného riaditeľstva SR. Obvinené sú zo zločinu prijímania úplatku v rámci kauzy Mýtnik. ÚŠP o tom informoval na sociálnej sieti.

"Predmetom obžaloby je podozrenie z prijatia úplatkov, ktoré mali súvisieť so zmluvnými vzťahmi a správou IT produktov na finančnej správe," priblížila prokuratúra.

ŠTS eviduje podanú obžalobu. "Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Vo februári podal prokurátor ÚŠP v kauze Mýtnik obžalobu na šesť osôb pre päť korupčných skutkov. Počas vyšetrovania vylúčili 11 trestných vecí na samostatné konania. Prokuratúra vo februári informovala, že výška škody presiahla 45 miliónov eur bez DPH. V prípade machinácií vo verejnom obstarávaní a verejnej dražbe má ísť o škodu minimálne 1,3 milióna eur bez DPH.