Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP podal sťažnosť proti nevylúčeniu sudcov v kauze Kuciak

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 24. marca námietku zaujatosti voči predsedníčke senátu Ružene Sabovej a členovi senátu Rastislavovi Stierankovi.

Bratislava 30. marca (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým nebola vylúčená dvojica sudcov z rozhodovania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a prípravy vrážd prokurátorov. Prokurátor namieta ich zaujatosť. O sťažnosti rozhodne Najvyšší súd (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 24. marca námietku zaujatosti voči predsedníčke senátu Ružene Sabovej a členovi senátu Rastislavovi Stierankovi. Odvoláva sa na nedávne rozhodnutia NS SR o vylúčení sudkyne Pamely Záleskej v tejto trestnej veci.

Proces v kauze vraždy Kuciaka a jeho snúbenice sa na ŠTS opätovne začal pojednávať vo februári 2022. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.