Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP podal sťažnosť voči rozhodnutiu o väzbe Vladimíra P.

Vladimír Pčolinský, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Vladimír P. je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca.

Bratislava 5. mája (TASR) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu sťažnosť voči rozhodnutiu sudcu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý nevyhovel jeho návrhu rozšíriť dôvody väzby u obvineného bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimír P. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Hovorkyňa zároveň uviedla, že ÚŠP bolo doručené rozhodnutie ŠTS, ktorý zamietol žiadosť o prepustenie z väzby Vladimíra P. a ponechal ho vo väzbe pre kolúzny dôvod väzby. Zároveň nevyhovel prokurátorovi, ktorý žiadal rozšírenie dôvodov väzby o väzbu preventívnu.

Sudca ŠTS 29. apríla avizoval po výsluchu obvineného, že hneď neoznámi, ako rozhodol o žiadosti Vladimíra P. o prepustenie z väzby. Rozhodnúť mal na začiatku tohto týždňa. Podanie sťažnosti avizoval pre TASR aj obhajca obvineného Ondrej Urban.

Vladimír P. je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca. Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris B. mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur. Úplatok mal byť údajne za to, aby SIS nesledovala Zoroslava K. Nedávno mu pribudlo ďalšie obvinenie z korupčného skutku, ktorého sa mal dopustiť v roku 2020. Obvinenia odmieta.