Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP uzavrel dohodu s Pavlom V. z kauzy Očistec

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Za vinu sa mu kladie viacero trestných činov celkovo za deväť skutkov.

Bratislava 30. marca (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v utorok (29. 3.) uzavrel dohodu o vine a treste s obvineným Pavlom V. z kauzy Očistec. Návrh na schválenie dohody bol poslaný spolu so spisom na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. ÚŠP o tom informoval na sociálnej sieti.

Spisový materiál sa skladá z 34 zväzkov a príloh. "Ide o obvineného (bývalého príslušníka Policajného zboru), ktorý bol vylúčený na samostatné konanie z trestnej veci nazývanej 'Očistec' a rovnako bol trestne stíhaný vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby v súvislosti s tzv. lustráciami," priblížila prokuratúra.

Za vinu sa mu kladie viacero trestných činov celkovo za deväť skutkov. "A to činnosť pre zločineckú skupinu a s tým spojené trestné činy prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa spolu s neoprávneným nakladaním s osobnými údajmi," dodal ÚŠP.

ŠTS potvrdil doručenie návrhu na schválenie dohody. "Návrh dohody o vine a treste bol pridelený zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jeho preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.