Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Prokurátor ÚŠP žiada kolúznu väzbu pre obvineného z akcie Mýtnik II

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

NAKA vo štvrtok (17. 6.) uskutočnila akciu Mýtnik II, pričom obvinila 6 osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní i verejnej dražbe.

Bratislava 18. júna (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiada kolúznu väzbu pre jednu obvinenú osobu z akcie Mýtnik II. TASR to potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Má ísť o architekta Miroslava S., ktorý je obvinený zo zločinu prijímania úplatku.

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na vzatie do väzby obvineného M. S. (na jednu osobu), obvineného zo zločinu prijímania úplatku z dôvodu kolúznej väzby," spresnila hovorkyňa.

NAKA vo štvrtok (17. 6.) uskutočnila akciu Mýtnik II, pričom obvinila šesť osôb z trestných činov legalizácie príjmu z trestnej činnosti, korupcie a machinácie pri verejnom obstarávaní i verejnej dražbe. Zadržala dve osoby, pričom bývalý podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) a expodpredseda predstavenstva MH Manažment Andrej H. bol vo štvrtok podvečer prepustený zo zadržania.