Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prokurátor uzavrel so Zoroslavom K. dohodu o vine a treste

Na archívnej snímke uprostred Zoroslav K. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zoroslav K. čelí obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi P. a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali.

Bratislava 18. mája (TASR) - Konkurzný právnik Zoroslav K. uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) dohodu o vine a treste v prípade korupčných káuz exšéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. a bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. TASR to potvrdil obhajca Zoroslava K. Adrián Kucek.

"K podmienkam dohody sa v týchto chvíľach vyjadrovať nebudem," povedal s tým, že dohodu bližšie okomentuje až po rozhodnutí súdu. Návrhom na schválenie dohody sa má 27. mája zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Zoroslav K. čelí obvineniu z toho, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi P. a exnámestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali. Bývalý šéf SIS prijatie úplatku odmieta. V ďalšej korupčnej kauze mal Zoroslav K. spolu s podnikateľom Tomášom R. podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovíta M. v prípade ilegálnej výroby cigariet.

Zoroslav K. je okrem toho obvinený aj v rámci akcie Víchrica, ktorá sa týka korupcie na súdoch.