Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prokurátor žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej akcie NAKA

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v utorok priblížil, že počas akcie malo byť zadržaných osem a obvinených deväť osôb.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) žiada väzbu pre štyroch obvinených z utorkovej (30. 11) akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Návrh podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vo štvrtok ráno. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

Prokurátor žiada pre kvarteto obvinených P. K., M. M., P. M. a L. P. kolúznu väzbu. "Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a iných súvisiacich trestných činov. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená vo výške najmenej 700.000 eur,“ spresnila hovorkyňa.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková potvrdila prijatie návrhu na vzatie štyroch obvinených do väzby. Ich výsluchy by sa mali začať v piatok (3. 12.) od 8.00 h.

Naďalej platí, že prokuratúra nebude vzhľadom na aktuálne procesné štádium trestnej veci poskytovať bližšie informácie z dôvodu, aby neprišlo k zmareniu trestného konania.

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v utorok priblížil, že počas akcie malo byť zadržaných osem a obvinených deväť osôb. NAKA zasahovala počas utorka v súvislosti s dokumentovaním ekonomickej trestnej činnosti na území celého Slovenska.