Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prokuratúr podal obžalobu na dvoch Britov za prípravu úkladnej vraždy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obvinení mali pripravovať vraždu s vopred uváženou pohnútkou a z osobitného motívu pomsty.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok (30. 12.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na dvojicu Britov Mohameda G. P. a Darya K. S. Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu formou spolupáchateľstva. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

"Obvinení v roku 2018 po predchádzajúcej vzájomnej dohode úmyselne pripravovali usmrtenie svojej blízkej osoby, ktorá je dcérou obvineného M. G. P. a neterou obvineného D. K. S. z dôvodu pomsty za to, že poškodená zneuctila ich rodinu," priblížila hovorkyňa s tým, že poškodená je občiankou Spojeného kráľovstva s trvalým pobytom v SR.

Tökölyová uviedla, že obvinení mali pripravovať vraždu s vopred uváženou pohnútkou a z osobitného motívu – pomsty, pričom k pokusu ani k dokonaniu zločinu nedošlo. "Obvinený oslovil osobu, ktorej za vypátranie poškodenej a jej fyzickú likvidáciu prisľúbil zaplatenie peňažnej sumy vo výške 30.000 eur," podotkla.