Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Prokuratúra: V prípade smrti Linh podali obžalobu na podnikateľku

Ilustračné foto Foto: TASR

Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave.

Bratislava 16. júla (TASR) - Na podnikateľku Danielu K. podal prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II obžalobu v prípade minuloročnej tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Matej Izakovič.

"Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal 6. júla 2021 obžalobu na Okresný súd Bratislava II vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. pre prečin usmrtenia," uviedol Izakovič.

Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto mala šoférovať 35-ročná vodička, pričom k zrážke došlo na priechode pre chodcov. Obhajca pozostalých Peter Vačok pre TASR v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému.