Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Prorodinní aktivisti vyzvali Čaputovú na podpis protiinflačného balíka

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Investícia do rodiny je investíciou do budúcnosti, apelujú aktivisti.

Bratislava 3. júna (TASR) - Prorodinní aktivisti vyzvali v otvorenom liste prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby podpísala takzvaný protiinflačný balík. Hlava štátu by tým podľa nich ukázala, že je prezidentkou rodín. TASR o tom informoval Tomáš Kováčik z Asociácie za život a rodinu.

"Investícia do rodiny je investíciou do budúcnosti. Stabilná harmonická rodina je priestorom, v ktorom vyrastá nová generácia s najmenšími sociálnymi ťažkosťami," uviedli. Upozornili, že problémy rodín boli dlho zanedbávané. Aktivisti skritizovali tiež diskusiu, ktorú zákon vyvolal.

Prezidentka budúci týždeň oznámi, či sa protiinflačnú pomoc z dielne ministerstva financií rozhodla podpísať. Chce využiť čas na to, aby sa správne rozhodla. Parlament balík schválil 24. mája. Opatrenia v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa zahŕňajú 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí, zvýšenie sumy daňového bonusu a prídavku na dieťa.

Zástupcovia samospráv kritizujú protiinflačný balík, mesto Bratislava už vyzvalo prezidentku, aby zákon nepodpísala. Koaličné strany avizovali, že v prípade vrátenia legislatívy do parlamentu svoj postoj nezmenia.