Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Prvá dávka humanitárnej pomoci od MZ SR dorazila na Ukrajinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva obstaral podľa požiadaviek ukrajinskej strany prístrojové vybavenie a zdravotnícky materiál v hodnote takmer 500.000 eur.

Bratislava 8. marca (TASR) – Prvá dávka humanitárnej pomoci od Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR dorazila v nedeľu (6. 3.) na Ukrajinu. Išlo o približne osem ton zdravotníckej techniky a materiálu. TASR o tom informovala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

"Prvá dodávka humanitárnej pomoci, ktorú obstaralo ministerstvo zdravotníctva, v nedeľu dorazila do ukrajinského mesta Chop a bola prevzatá zakarpatskou štátnou administratívou," uviedla hovorkyňa.

Rezort zdravotníctva obstaral podľa požiadaviek ukrajinskej strany prístrojové vybavenie a zdravotnícky materiál v hodnote takmer 500.000 eur. "Sú to hlavne resuscitačné prístroje, spotrebný materiál, dezinfikátory, kanyly a veci, ktoré sú potrebné na urgentnú medicínu," priblížil šéf rezortu Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Pomoc bola logisticky zabezpečovaná v súčinnosti s ministerstvom vnútra.

Lengvarský dodal, že rezort z Ukrajiny eviduje aj ďalšie požiadavky na zdravotnícku pomoc. Ministerstvo ich bude podľa jeho slov riešiť rovnako urgentne.