Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Prvá náhradníčka #Siete Zuzana Zimenová vládu nepodporí

Na archívnej snímke Zuzana Zimenová. Foto: TASR/Jakub Kotian

Zimenová sa do parlamentu posunie, ak sa aspoň jeden zo zvolených poslancov #Siete vzdá mandátu alebo nastúpi napríklad do exekutívy či inej inštitúcie z titulu nominácie #Siete ako koaličnej strany.

Bratislava 15. marca (TASR) - Zuzana Zimenová zo strany #Sieť, ktorá skončila v parlamentných voľbách prvá pod čiarou, v prípade, že nastúpi do parlamentu, vládu Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a #Siete nepodporí. Povedala to dnes novinárom po tom, ako o svojom postoji informovala stranícke predsedníctvo.

Zimenová sa do parlamentu posunie, ak sa aspoň jeden zo zvolených poslancov #Siete vzdá mandátu alebo nastúpi napríklad do exekutívy či inej inštitúcie z titulu nominácie #Siete ako koaličnej strany. Zimenová zároveň ako odborníčka strany na školstvo tvrdí, že ako nezávislá poslankyňa bude pripravená podporiť akýkoľvek dobrý zákon z oblasti školstva.

Zuzana Zimenová zdôraznila, že nie je členkou #Siete a pôsobila v nej ako nezávislý expert. Napriek nesúhlasu s rodiacou sa vládou však neplánuje vzdať sa mandátu vzhľadom na podporu, ktorú získala vo voľbách. "S predsedníctvom a poslancami som sa dnes stretla prvýkrát, povedala som svoj postoj a nechala som ich rokovať bez mojej účasti," dodala.

Už v pondelok (14.3.) traja poslanci #Siete oznámili, že ak ich strana vstúpi do takejto koalície, vystúpia z nej. Ide o Miroslava Beblavého, Katarínu Macháčkovú a Simonu Petrík.