Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

V. Kováčiková bola pozitívne testovaná, na úrade bola odovzdať agendu

Na archívnej snímke prvá námestníčka generálneho prokurátora SR Viera Kováčiková. Foto: TASR Jaroslav Novák

Žiadne príznaky ochorenia COVID-19 nemala, povedala hovorkyňa prokuratúry.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. V kancelárii sa následne zastavila odovzdať agendu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová. Na to, že Kováčiková napriek pozitívnu antigénovému testu išla do práce namiesto do karantény, upozornil Denník N.

"Prvá námestníčka generálneho prokurátora bola riadne objednaná na testovanie na štvrtok (29. 10.) v rámci celoplošného testovania. Žiadne príznaky ochorenia COVID-19 nemala. Po konzultácii s príslušným lekárom po absolvovaní antigénového testu, ktorý bol pozitívny, prvá námestníčka generálneho prokurátora vzhľadom na to, že vedela, že pôjde do karantény, bezodkladne oznámila výsledok testovania v kancelárii generálneho prokurátora s cieľom odovzdania agendy. S nikým už do styku neprišla, veci rozdelila a ponechala s odkazom na pracovnom stole," objasnila hovorkyňa.

Podľa nej všetky osoby, ktoré pred jej testovaním boli v úzkom kontakte s Kováčikovou, boli opakovane pretestované s negatívnym výsledkom. "Okrem jednej osoby z iného organizačného útvaru, s ktorou bola v minulom týždni v pracovnom kontakte, ktorá bola pozitívne testovaná, pričom pôvodca nákazy nie je známy," dodala Tökölyová.

Dočasný policajný prezident Peter Kovařík Denníku N potvrdil, že Kováčikovej postup preskúmajú.