Kadam pricestoval na Slovensko pred viac ako desiatimi rokmi. Pred pár rokmi si otvoril svoju reštauráciu, kde začal variť poctivé indické jedlo podľa pôvodných receptov.
Autor TASR
Bratislava 30. novembra (TASR) - Chute mojej Indie je názov knižnej novinky, ktorú tento týždeň v Bratislave pokrstil indický šéfkuchár Shrey Kadam. Publikáciu mu do života uviedla indická veľvyslankyňa na Slovensku Apoorva Srivastava. TASR o tom informovala Lucia Čarná z vydavateľstva Ikar, ktoré titul prináša na slovenský trh.
Kadam pricestoval na Slovensko pred viac ako desiatimi rokmi. Pred pár rokmi si otvoril svoju reštauráciu, kde začal variť poctivé indické jedlo podľa pôvodných receptov. "V knihe prispôsobil recepty tak, aby ich zvládli aj Slováci, zachoval však ich pôvodnú kvalitu," približuje vydavateľstvo indickú kuchárku. "Nájdete v nej viac ako 75 receptov, ale aj príbehy spojené nielen s indickou kuchyňou, ale aj konkrétnymi jedlami," hovorí Kadam. Šéfkuchár študoval vo Švajčiarsku, pracoval v Londýne, no pred 13 rokmi prišiel na Slovensko za láskou a už tu ostal. Vždy túžil po vlastnej reštaurácii a napokon ju otvoril v Bratislave. Vášeň a cit pre varenie zdedil po mame, ktorá každý týždeň rozprávala cez svoje jedlo to, čo nevedela vyjadriť slovami.
Kadam sa čitateľov snaží presvedčiť o tom, že indické jedlá nie sú zložité na prípravu. V publikácii ponúka množstvo jednoduchých receptov, vďaka ktorým môžu záujemcovia okúsiť rozmanité chute skutočnej Indie. Priaznivcov kulinárskeho umenia môže potešiť napríklad jednoduchý recept na indický chlieb, ktorý si hravo môžu pripraviť doma, ale aj recepty na nápoje či indické dezerty. Shrey tvrdí, že človek nemusí byť skúseným kuchárom, aby dokázal pripraviť dokonalé indické jedlo. "Dôležité je dať si pozor len na dve veci - dodržanie postupu a použitie kvalitných korenín," dodal.
Kadam pricestoval na Slovensko pred viac ako desiatimi rokmi. Pred pár rokmi si otvoril svoju reštauráciu, kde začal variť poctivé indické jedlo podľa pôvodných receptov. "V knihe prispôsobil recepty tak, aby ich zvládli aj Slováci, zachoval však ich pôvodnú kvalitu," približuje vydavateľstvo indickú kuchárku. "Nájdete v nej viac ako 75 receptov, ale aj príbehy spojené nielen s indickou kuchyňou, ale aj konkrétnymi jedlami," hovorí Kadam. Šéfkuchár študoval vo Švajčiarsku, pracoval v Londýne, no pred 13 rokmi prišiel na Slovensko za láskou a už tu ostal. Vždy túžil po vlastnej reštaurácii a napokon ju otvoril v Bratislave. Vášeň a cit pre varenie zdedil po mame, ktorá každý týždeň rozprávala cez svoje jedlo to, čo nevedela vyjadriť slovami.
Kadam sa čitateľov snaží presvedčiť o tom, že indické jedlá nie sú zložité na prípravu. V publikácii ponúka množstvo jednoduchých receptov, vďaka ktorým môžu záujemcovia okúsiť rozmanité chute skutočnej Indie. Priaznivcov kulinárskeho umenia môže potešiť napríklad jednoduchý recept na indický chlieb, ktorý si hravo môžu pripraviť doma, ale aj recepty na nápoje či indické dezerty. Shrey tvrdí, že človek nemusí byť skúseným kuchárom, aby dokázal pripraviť dokonalé indické jedlo. "Dôležité je dať si pozor len na dve veci - dodržanie postupu a použitie kvalitných korenín," dodal.