Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky zdravotníctva

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas tlačovej konferencie po kontrolnom dni predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) na Ministerstve zdravotníctva SR 15. apríla 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

SaS svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že za viaceré problémy, pre ktoré chce hnutie Slovensko Dolinkovú odvolávať, je zodpovedné práve hnutie Slovensko.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. apríla (TASR) - Opozičné strany SaS a PS nepodporia schôdzu v parlamente k odvolávaniu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). KDH sa bude otázkou prípadnej podpory zaoberať v utorok (16. 4.). Odvolávanie Dolinkovej v Národnej rade (NR) SR chcelo iniciovať hnutie Slovensko.

SaS svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že za viaceré problémy, pre ktoré chce hnutie Slovensko Dolinkovú odvolávať, je zodpovedné práve hnutie Slovensko. Bude však zvažovať, či za ministerkino odvolanie na prípadnej schôdzi zahlasuje, pretože na to podľa nej existujú dôvody. PS pre TASR potvrdilo, že schôdzu nepodporí. Dôvody nepriblížilo. Kresťanskí demokrati pre TASR uviedli, že sa témou budú zaoberať v utorok.

Poslanci z hnutia Slovensko chceli odvolávanie ministerky iniciovať z viacerých dôvodov. Zlyhala podľa nich v rôznych oblastiach. Kritizovali napríklad zastavenie reformy, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie. Vyčítali jej kroky pri kategorizácii nemocníc či nedostatočné riešenie krízy v ambulantnom sektore.

Ministerka zámer hnutia Slovensko nekomentovala. Zdravotníctvo podľa nej do súčasného stavu a problémov dostala vláda lídra hnutia Igora Matoviča.