Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

PS: Nie je dôkaz potvrdzujúci konšpirácie o sprisahaní proti opozícii

Na archívnej snímke predseda strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Fico označil aktuálne dianie na Slovensku za policajný prevrat a prevrat v bezpečnostných zložkách.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Neexistuje jediný dôkaz, ktorý by potvrdzoval paranoidné konšpirácie predsedu Smeru-SD Roberta Fica o sprisahaní proti opozícii. Tvrdí to predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka v reakcii na aktuálnu situáciu.

"Naopak, je čoraz viac dôkazov a rozhodnutí súdov, že za jeho vlády tu fungoval korupčný systém požierajúci Slovensko. Ficove vyjadrenia o štátnom prevrate a policajnom puči sú navyše krajne nebezpečné," komentoval Šimečka. Ako dodal, ak Fico tvrdí, že hlavným cieľom všetkého je, aby PS vyhralo voľby, iba tým prezrádza, čoho sa v skutočnosti bojí.

Fico označil aktuálne dianie na Slovensku za policajný prevrat a prevrat v bezpečnostných zložkách. Podľa jeho slov bude Smer-SD iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie. Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Policajti sa mali nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu. Informovali o tom viaceré slovenské médiá.