Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

PS: Palkovič by mal ihneď predstaviť plán k problémom zdravotníctva

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu.

Bratislava 14. marca (TASR) - Nový štátny tajomník Michal Palkovič by mal okamžite predstaviť plán, ako chce riešiť naliehavé problémy zdravotníctva. V opačnom prípade hrozia Slovensku podľa predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku vážne problémy.

"Vítam pána štátneho tajomníka na Slovensku, žiaľ, nečaká ho tu radostná situácia. Jeho nový rezort je po troch rokoch vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera v život ohrozujúcej kríze. Hrozí mu fiasko s nemocnicou na Rázsochách a prepadnutie 300 miliónov eur z plánu obnovy, stagnuje reforma nemocníc a kolabujú ambulancie," vyhlásil Šimečka. Zdôraznil, že na otáľanie s riešením nie je čas.

Dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v utorok uviedol na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nového štátneho tajomníka Michala Palkoviča, ktorý má byť zodpovedný za riadenie rezortu. Palkovič vo funkcii nahradil Róberta Babeľu.