Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

PS vyzvalo R. Fica a P. Pellegriniho, aby zabránili nomináciám SNS

Na snímke predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas povolebnej diskusiie v RTVS O 5 minút 12 k výsledkom predčasných parlamentných volieb na Slovensku v Bratislave 1. októbra 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šimečka vyhlásil, že vládne rezorty majú viesť odborníci, nie ľudia, ktorí svoje minimálne skúsenosti kompenzujú osobnými útokmi a šírením konšpirácií či nenávisti.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Progresívne Slovensko (PS) kritizuje nomináciu Rudolfa Huliaka na šéfa envirorezortu a Martiny Šimkovičovej na ministerku kultúry. Predseda hnutia Michal Šimečka vyzval lídra Smeru-SD Roberta Fica a predsedu Hlasu-SD Petra Pellegriniho, aby týmto nomináciám SNS zamedzili. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia PS.

Šimečka vyhlásil, že vládne rezorty majú viesť odborníci, nie ľudia, ktorí svoje minimálne skúsenosti kompenzujú osobnými útokmi a šírením konšpirácií či nenávisti. "Vyzývam Roberta Fica a Petra Pellegriniho, aby zamedzili týmto nomináciám," uviedol. S Huliakom a Šimkovičovou na daných postoch podľa neho nedosiahnu, aby vláda pôsobila navonok aspoň trochu kompetentne a Slovensko malo aspoň základný rešpekt na medzinárodnej scéne.

Pellegrini v utorok uviedol, že rešpektuje nominácie jednotlivých politických strán. Ako skonštatoval, zodpovedať za ne musí vedenie a predseda príslušnej strany. Ako dodal, Hlas nie je vedúcou stranou v koalícii ani on nie je premiérom.