Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

PS vyzýva premiéra, aby podal demisiu a nefiguroval ani v novej vláde

Na archívnej snímke predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová. Foto: TASR - Dano Veselský

Predsedníčka PS Irena Bihariová kritizuje, že premiér sa aj po odstúpení viacerých ministrov stále drží svojej stoličky.

Bratislava 25. marca (TASR) - Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) vyzýva Igora Matoviča (OĽANO), aby urýchlene ukončil vládnu krízu, podal demisiu na post premiéra SR a vzdal sa požiadavky pôsobiť v novej vláde. Dôvodom je úplná paralýza vládnutia, v ktorej sa jeho vinou Slovensko ocitlo. TASR o tom informoval riaditeľka komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

Predsedníčka PS Irena Bihariová kritizuje, že premiér sa aj po odstúpení viacerých ministrov stále drží svojej stoličky. "Igor Matovič dokázal svojou deštruktívnou politikou za jediný rok znefunkčniť vlastnú vládu aj parlament. Sme uprostred pandémie, ale štát je jeho vinou paralyzovaný a nedokáže chrániť svojich občanov. Je najvyšší čas, aby Matovič aspoň teraz uprednostnil záujmy Slovenska pred vlastným egom," povedala Bihariová.

Zároveň dodala, že Matoviča žiadajú, aby okamžite odstúpil a nekládol si podmienku účasti v novej vládnej zostave, pretože ako tvrdí, "skutočným problémom je práve jeho pôsobenie vo vláde". Europoslanec a podpredseda PS Michal Šimečka upozornil, že paralyzovaná vláda Matoviča ohrozuje aj záujmy a pozíciu Slovenska v európskej politike.