Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Prímestská autobusová doprava na východe premáva v prázdninovom režime

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zmluvní dopravcovia oboch krajov od pondelka až do odvolania prevádzkujú pravidelnú autobusovú dopravu ako počas školských prázdnin.

Prešov 11. januára (TASR) – V súvislosti s predĺžením dištančnej formy výučby na školách sa Úrad Prešovského samosprávneho kraja a Úrad Košického samosprávneho kraja dohodli, že v dôsledku zhoršujúcej sa situácie spôsobenej šírením ochorenia COVID-19 a prijatými opatreniami vlády SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu u športu SR, predĺžia v prímestskej autobusovej doprave prázdninový režim. TASR o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

V praxi to podľa jej slov znamená, že zmluvní dopravcovia oboch krajov od pondelka až do odvolania prevádzkujú pravidelnú autobusovú dopravu ako počas školských prázdnin. „Predpokladá sa, že tento stav potrvá minimálne do 24. januára," povedala Jeleňová.

Informácie o autobusových spojoch je možné získať na autobusových staniciach, na webových stránkach zmluvných dopravcov Prešovského a Košického kraja a na www.cp.sk.