Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. Baťo: Výsledok referenda bol varovanie, že voľby treba okamžite

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Každý, kto chce umelo udržiavať "Hegerovu neústavnú vládu" pri živote, je podľa neho politický samovrah.

Bratislava 22. januára (TASR) - Referendum a jeho výsledky boli jasné a posledné varovanie, že predčasné voľby musí parlament vyhlásiť okamžite, inak nás to bude mrzieť. Uviedol to podpredseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Rado Baťo.

"Takmer 1,2 milióna ľudí išlo hlasovať o otázke, ktorej nikto nerozumel, bez nejakej zásadnej referendovej kampane. Ďalšie státisíce zostali doma iba preto, lebo nechceli robiť komparz Robertovi Ficovi," skonštatoval.

Každý, kto chce umelo udržiavať "Hegerovu neústavnú vládu" pri živote, je podľa neho politický samovrah. "Ale čo je horšie, hazarduje s demokratickou budúcnosťou Slovenska. S hnevom, ktorý sa v spoločnosti kumuluje, sa neradno zahrávať," doplnil.

Štátna volebná komisia potvrdila neplatnosť sobotného (21. 1.) referenda o zmene Ústavy SR. Zúčastnilo sa na ňom 27,25 percenta voličov. Na platnosť referenda je potrebná viac ako 50-percentná účasť. Deviate referendum v histórii samostatnej SR inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.