Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Nemôžeme robiť rozhodcu opozícii, vyhlásil Robert Fico

Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Zástupcovia strán dosluhujúcej vlády sa v utorok (27.3.) stretli už po tretí raz, aby prerokovali povolebnú spoluprácu a prerozdelenie postov, ktoré im Smer-SD ponúkol.

Bratislava 28. marca (TASR) - Smer-SD nemôže robiť rozhodcu piatim stranám, ktoré v nasledujúcom období zasadnú v parlamente do opozičných lavíc. Na tlačovej konferencii to dnes vyhlásil predseda sociálnych demokratov a budúci premiér Robert Fico (Smer-SD) na margo sporu KDH a SaS o post predsedu parlamentného hospodárskeho výboru.

"Ako je možné, že po ôsmich hodinách rokovania nám povedia to isté, čo sme vedeli predtým, ako sa toto osemhodinové rokovanie začalo? Možno je to aj obraz stavu pravice, ale to ma v tomto okamihu nezaujíma. Musia si to vyriešiť sami, my im rozhodcu robiť nebudeme," podčiarkol dnes Fico. Sociálni demokrati napriek nezhodám medzi opozičnými stranami podľa neho plánujú vo veľkorysosti v diskusiách s opozíciou pokračovať.

Zástupcovia strán dosluhujúcej vlády sa v utorok (27.3.) stretli už po tretí raz, aby prerokovali povolebnú spoluprácu a prerozdelenie postov, ktoré im Smer-SD ponúkol. Napriek tomu, že viacerí pred rokovaním vyslovili presvedčenie, že sa im podarí dospieť k definitívnej dohode, obsadenie predsedníckej stoličky v parlamentnom hospodárskom výbore ostalo otvorené aj po stretnutí.

O post má záujem KDH, ktoré nominuje Jána Hudackého (KDH) a strana SaS, ktorá chce na tejto stoličke vidieť dosluhujúceho ministra hospodárstva Juraja Miškova. Rozhodnutie by teda malo padnúť až pri hlasovaní v poslaneckom pléne.

Tu bude player