Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

R. FICO: Sme krajina, ktorá sa nemá za čo hanbiť

Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica pri príležitosti 20. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky a Bratislavy ako hlavného mesta SR za účasti primátora Bratislavy Milana Ftáčnika v Primaciálnom paláci v Bratislave 1.januára 2013. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Premiér zopakoval, že vláda nemá záujem v roku 2013 robiť konsolidačné opatrenia, ktoré by poškodzovali ľudí.

Bratislava 1. januára (TASR) - Slovensko sa po 20 rokoch samostatnej existencie nemá za čo hanbiť. Myslí si to premiér Robert Fico, ktorý to dnes povedal tesne po tom, ako odbila polnoc.

"Sme krajina, ktorá má obrovské množstvo talentov a pracovitých ľudí, sme krajina, ktorá má veľkú perspektívu. Verím, že rok 2013 bude rokom síce náročným, ale bude rokom, ktorý všetci spoločne dokážeme zvládnuť," povedal Fico. Dodal, že predsavzatia si obyčajne nedáva, ale teraz prisľúbil, že bude robiť všetko pre to, aby sa jeho vláda nehádala a aby z nej mali občania čo najlepší pocit.

Zopakoval, že vláda nemá záujem v roku 2013 robiť konsolidačné opatrenia, ktoré by poškodzovali ľudí. "Aj v roku 2012 sme urobili všetko pre to, aby konsolidačné opatrenia išli na úkor firiem a bohatých ľudí," povedal. Budúce opatrenia by sa podľa neho nemali dotknúť ľudí s nízkymi a strednými príjmami a nemyslí si ani to, že by sa občania Slovenska mali v novom ťažkom roku voči niečomu "obrňovať". "Dajme si trošku nádeje, buďme trošku optimistickejší, nemôžeme byť skeptický. Dajme ľuďom presvedčenie, že táto krajina má na to, aby v roku 2013 sme z toho vyšli," vyhlásil.