Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. FICO: Na sneme nebudeme riešiť ministrov, tam to nemá čo robiť

Predseda strany SMER - sociálna demokracia Robert Fico Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na dnešnom sneme pravdepodobne príde k výmenám na pozíciách niektorých podpredsedov Smeru-SD. R. Fico to však považuje za drobné zmeny.

Bratislava 28. júna (TASR) – Mimoriadny pracovný snem Smeru-SD, ktorý dnes dopoludnia začne v Bratislave, nebude riešiť možné výmeny na ministerských postoch.

"Nemá to tam čo robiť," konštatoval pre TASR predseda strany a premiér Robert Fico.

Ako dodal, snem by mal prijať rozhodnutie o nominantoch na okresných a krajských predsedov. Čo sa týka samotnej vlády, Fico upozornil, že z pozície premiéra ide o jeho výsostné právo, ktoré možno využije v priebehu nasledujúcich týždňov.

Zopakoval, že na rekonštrukciu vlády nevidí žiadny dôvod, ale výmenu jednotlivých šéfov rezortov nevylúčil. "Povedal som, že pokiaľ budem hodnotiť prácu individuálnych ministrov a nebudem vidieť dostatočnú dynamiku v sektoroch, ktoré sú pre vládu životne dôležité, tak tam budem pochopiteľne uvažovať o zmenách," uviedol. Na otázku, či momentálne také rezorty sú, poznamenal, že v tomto okamihu to nevylučuje.

Fico poznamenal, že na dnešnom sneme pravdepodobne príde k výmenám na pozíciách niektorých podpredsedov Smeru-SD. Považuje to však za drobné zmeny, ktoré nevníma ako niečo dôležité. "Bude to len druhoradý efekt snemu, najpodstatnejšia vec je prijať pozitívny balíček pre verejnosť a povedať si niečo do vnútra strany," priblížil.

Pripomenul, že obdobie šetrenia skončilo, takže verejnosti chce vláda strana predstaviť jeden veľký pozitívny balík. Pôjde o 15 opatrení, zameraných napríklad na podporu zamestnávania, mladých rodín či rastu miezd. "Konečne môžeme ľuďom povedať – pomohli ste nám s konsolidáciou, teraz je povinnosťou našej sociálnodemokratickej vlády ponúknuť niečo za to," prízvukoval Fico.