Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

R. FICO: V najbližších dňoch sa bude meniť vedenie Smeru-SD

Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR - Martin Baumann

Fico nepovažuje za realistické žiadať poslancov, aby sa vzdali poslaneckých mandátov.

Bratislava 19. júna (Teraz.sk) - V priebehu najbližších dní zasadnú orgány Smeru-SD, ktoré budú riešiť personálne otázky vo vedení Smeru-SD. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Robert Fico.

Predseda Smeru plánuje po odstúpení viacerých podpredsedov výrazne omladiť vedenie strany. "Dáme priestor aj tridsiatnikom," konštatoval Fico.



Zároveň kritizoval jedenásť členov Smeru zo skupiny okolo P. Pellegriniho, ktorí ohlásili odchod zo strany za to, že napriek tomu stále ostávajú členmi Smeru-SD a nevzdali sa ani parlamentných funkcií, ktoré za Smer-SD získali. "Nepatrím k politikom, ktorí by niekoho vylučovali zo strany," povedal Fico s tým, že postup ľudí okolo P. Pellegriniho považuje za "neslušný". "Národ má rád zradu, ale nenávidí zradcov. To, čo urobili, bolo absolútne neslušné voči strane Smer," zhodnotil.

Fico nepovažuje za realistické žiadať poslancov, aby sa vzdali poslaneckých mandátov. Motívom vytvorenia nového subjektu podľa neho nie je snaha o zmenu. "Vidím iba dva motívy, ktoré by mohli byť za ich správaním. Buď je to úmyselné rozbíjanie ľavice, ale došlo k obrovským rozdielom v hodnotovo-etických otázkach," dodal.