Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Premiér žiada kolegov, aby sa neznížili na úroveň vulgárnej opozície

Z pracovného snemu strany Smer - sociálna demokracia 23. mája 2015 v Bratislave. Na snímke zľava predseda strany SMER-SD Robert Fico, podpredsedovia Peter Pellegrini, Marek Maďarič a Dušan Čaplovič a člen vedenia Vladimír Faič. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Pracovný snem vedie podpredseda Smeru Pavol Paška, ktorý vlani po kauze predraženého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa poslaneckého mandátu.

Bratislava 23. mája (TASR) - Strana Smer-SD ponúkne aj v budúcoročných parlamentných voľbách alternatívu stabilného vládnutia. V úvode dnešného pracovného Snemu to vyhlásil predseda strany a vlády Robert Fico. Zároveň opäť zaútočil na opozíciu, ktorú znova označil za zlepenec kriminalizujúci vládu a sociálnu demokraciu. Na spolustraníkov apeloval, aby sa neznížili na úroveň vulgárnych opozičných politikov.

"Nesmieme sa nechať vyprovokovať a znížiť na úroveň opozície. Ak niektorí opoziční politici fyzicky napádajú predstaviteľov Smeru, ak nás chcú vešať na kandelábre, ak nás nazývajú čvargou, nie my, oni kazia celé meno celej politiky na Slovensku," vyhlásil Fico.

Dodal, že Smer-SD je vládna strana s jasným programom a medzinárodne rešpektovaná. "Nepotrebujeme sa predstavovať vulgarizmami, zastrašovaním. My sa potrebujeme predstavovať konkrétnymi výsledkami," adresoval spolustraníkom Fico.



Predseda Smeru-SD spochybnil jednotu opozície, jej program a argumenty. "Opozícia nemá absolútne žiadne argumenty. Nemá žiadnu alternatívu, žiadny ucelený program. Hlavnou a vlastne jedinou agendou opozície sa stalo kriminalizovanie vlády a sociálnej demokracie ako takej," zdôraznil Fico.



Opoziční politici si podľa neho "bradu lepia apoštolskú, ale fúzy majú vlastné diabolské, poriadne čertovské". O tom, že im nič nie je sväté, svedčí podľa Fica aj to, že okrem jedného opozičného politika úplne odignorovali podujatia organizované pri príležitosti 70. výročia pádu fašizmu a konca 2. svetovej vojny. "Veľká hanba!" vyhlásil Fico.

Pracovný snem vedie podpredseda Smeru-SD Pavol Paška, ktorý vlani po kauze predraženého nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici odstúpil z funkcie predsedu parlamentu a vzdal sa poslaneckého mandátu. Na sneme sa zišlo 253 z 270 pozvaných delegátov. Medzi nimi sú aj poslanci Národnej rady SR a členovia vlády. Smer-SD na sneme predstavuje druhý sociálny balíček.