Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

R. Káčer odcestuje do Bruselu na ministerské rokovanie NATO

Na snímke dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hlavnou témou dvojdňového zasadnutia budú prípravy júlového samitu NATO v litovskom Vilniuse.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Dočasne poverený šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer sa v utorok a stredu (5. 4.) zúčastní v belgickom Bruseli na ministerskom rokovaní Severoatlantickej aliancie (NATO). Ešte pred ním sa v sídle Aliancie uskutoční ceremónia slávnostného vztyčovania fínskej vlajky pri príležitosti oficiálneho vstupu Fínska do NATO. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Hlavnou témou dvojdňového zasadnutia budú prípravy júlového samitu NATO v litovskom Vilniuse. "Ministri a ministerky zahraničných vecí krajín Aliancie budú diskutovať aj o zvýšení pomoci pre Ukrajinu a budúcnosti vzťahov medzi Ukrajinou a NATO," priblížil komunikačný odbor rezortu.

Na utorkovom zasadnutí bude šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba informovať o aktuálnych potrebách Ukrajiny a prijímaní reforiem. V stredu budú dominovať rokovania s partnermi z Japonska, Južnej Kórey, Austrálie a Nového Zélandu, ako aj s vysokým predstaviteľom EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepom Borrellom o výzvach spojených s Čínou.