Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák považuje obvinenie z podplácania za nezákonné a nezmyselné

Na archívnej snímke z 27. novembra 2018 Robert Fico a vpravo Robert Kaliňák počas 38. schôdze NR SR v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Opakovane hovoril o snahách zlikvidovať politickú opozíciu metódami, ktoré sú používané vo fašistických a autokratických režimoch.

Bratislava 2. februára (TASR) – Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru-SD Robert Kaliňák považuje obvinenie, ktoré mu bolo vznesené pre zločin podplácania, za nezákonné a nezmyselné. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Predseda Smeru-SD Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka I.

"Vydaním takéhoto uznesenia bol porušený Trestný zákon a Trestný poriadok," povedal Kaliňák. Tvrdí, že vyšetrovateľka zneužila svoju právomoc. Kritizoval, že mu nebolo umožnené preštudovanie spisu.

"To, čo sa deje v posledných hodinách, nemá nič spoločné ani s demokraciou a ani s právnym štátom," zdôraznil Fico. Obvinenie Kaliňáka označil za útok proti Smeru-SD i za útok proti demokratickej opozícii.

Opakovane hovoril o snahách zlikvidovať politickú opozíciu metódami, ktoré sú používané vo fašistických a autokratických režimoch. Opätovne kritizoval septembrový termín predčasných parlamentných volieb.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v stredu (1. 2.) exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa B. st. pre zločin podplácania. Podľa polície sú obvinení podozriví z poskytnutia úplatku osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR.