Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

KALIŇÁK o útokoch v Paríži: Analyzujeme riziká na území Slovenska

Na snímke podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vyjadrujeme sústrasť rodinám obetí, dodal Kaliňák.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Slovenské bezpečnostné zložky aktivovali v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži vo Francúzsku všetky potrebné procedúry na analýzu rizík na území Slovenskej republiky. Uviedol to dnes minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jednotlivé bezpečnostné zložky okamžite zvýšili výkon služby na hraniciach aj vo vnútrozemí Slovenska.

"Sme pripravení na akékoľvek požiadavky francúzskych orgánov na pomoc a spoluprácu," potvrdil Kaliňák. Ako doplnil, zasadne expertný tím bezpečnostných zložiek, aby vyhodnotil informácie z noci a nastavil ďalšiu mieru bezpečnostných opatrení.

Všetko o útoku v Paríži nájdete TU.


Podľa ministra vnútra čelí momentálne Paríž najväčšiemu teroristickému útoku za posledné obdobie. "Vyjadrujeme sústrasť rodinám obetí," dodal Kaliňák.

Pri koordinovaných teroristických útokoch v Paríži bolo v noci nadnes zabitých najmenej 150 ľudí a ďalších približne 200 osôb utrpelo zranenia, z toho 80 vážne. Išlo o teroristický útok s doposiaľ najväčším počtom obetí na životoch, k akému kedy došlo vo francúzskom hlavnom meste.