Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Mikulec: Kontrolné mechanizmy, ktoré sú tu nastavené, naozaj fungujú

Na archívnej snímke zo 17. marca 2021 minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hoci sa v poslednom období dejú rôzne veci a nežijeme v ideálnom svete, Mikulec je rád, že súdy aj prokuratúra vedia uplatniť tieto kontrolné mechanizmy a povedať, ak je niečo nezákonné.

Bratislava 14. júna (TASR) - Zrušenie uznesenia o vznesení obvinenia exriaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavovi Z. dokazuje, že kontrolné mechanizmy fungujú. Skonštatoval to minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) po pondelkovom rokovaní vlády. Rozhodnutie prokuratúry rešpektuje. Už samotný zásah u exšéfa NAKA podľa neho nebol celkom profesionálny. Na základe jedného zlého postupu však netreba podľa ministra dehonestovať celý Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Svedčí to o tom, že kontrolné mechanizmy, ktoré tu sú nastavené, tak naozaj fungujú," uviedol minister. Hoci sa v poslednom období dejú rôzne veci a nežijeme v ideálnom svete, Mikulec je rád, že súdy aj prokuratúra vedia uplatniť tieto kontrolné mechanizmy a povedať, ak je niečo nezákonné.

Prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR zrušila uznesenie vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) o vznesení obvinenia bývalému riaditeľovi NAKA Branislavovi Z. V piatok o tom informoval hovorca GP SR Dalibor Skladan. Branislav Z. bol obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.