Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Mikulec nespochybňuje trestnoprávne úkony, ktoré vykonáva ÚIS

Na archívnej snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR - Jakub Kotian

Úrad inšpekčnej služby podľa Mikulca mechanizmami zabezpečí, aby nebolo možné konšpiráciami spochybniť objektivitu činnosti tímu.

Bratislava 20. júla (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nespochybňuje trestnoprávne úkony, ktoré Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) vykonáva. Úkony však žiadnym spôsobom nechce komentovať.

Vedenie ÚIS v súčasnosti vykonáva všetky kontrolné procesy upravené zákonmi a internými predpismi. "Tieto je, samozrejme, nevyhnutné neodkladne vykonať z toho dôvodu, že činnosť tímu Úradu inšpekčnej služby je mediálne, ako aj rôznymi inými spôsobmi spochybňovaná, čo je v takej závažnej a spoločensky sledovanej veci neprípustné," skonštatoval Mikulec.

ÚIS podľa Mikulca mechanizmami zabezpečí, aby nebolo možné konšpiráciami spochybniť objektivitu činnosti tímu inšpekčnej služby. "Ak výsledky takto vykonanej kontroly potvrdia alebo čo i len spochybnia uplatňovanie princípov nestrannosti, objektivity a taktickej správnosti postupov, budú uplatnené rozhodnutia takého charakteru, ktoré umožnia odvrátenie nepriaznivého stavu a zabezpečia nápravu," poznamenal minister.

Médiá informovali, že Úrad inšpekčnej služby vykonáva počas utorka úkony v súvislosti s kauzami Očistec a Judáš. V tejto súvislosti mal zadržať Csabu Dömötöra zo zločineckej skupiny takáčovci. Dôvodom má byť manipulovanie svedeckých výpovedí vyšetrovateľmi v týchto prípadoch. Vyšetrovatelia ÚIS sa pokúšajú zadržať aj ďalších svedkov, ktorí vypovedajú v týchto kauzách.