Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

R. Mikulec potvrdil, že vláda ho podporila jednohlasne a bez výhrad

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) prichádza na 17. rokovanie vlády, ktoré sa uskutočnilo v súvislosti s návrhom poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery voči nemu 14. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odvolávať Mikulca chce opozícia, mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval Smer-SD.

Bratislava 14. júna (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) tvrdí, že vládny kabinet ho podporil jednohlasne a ministri nemali k nemu žiadne výhrady. Uviedol to po pondelkovom rokovaní vlády.

Tvrdí, že pokiaľ nebude rokovanie parlamentu v utorok (15. 6.) v utajenom režime, tak by predseda Smeru-SD a poslanec Národnej rady SR Robert Fico nemal čítať utajenú správu, pretože ide o porušenie zákona. "Ani poslanec by nemal verejne narábať s utajovanými skutočnosťami," povedal Mikulec.

Od pondelkového stretnutia s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministrom práce Milanom Krajniakom (Sme rodina) Mikulec očakáva, že sa porozprávajú.

Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov Národnej rady SR na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra. Rozhodla o tom na svojom pondelkovom rokovaní. Odvolávať Mikulca chce opozícia, mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval Smer-SD v súvislosti s podozreniami o manipulovaní vyšetrovania viacerých káuz istou skupinou v rámci silových zložiek. Pochybnosti mali vyplynúť zo správy Slovenskej informačnej služby (SIS). Parlament má o návrhu na vyslovenie nedôvery Mikulcovi rokovať v utorok od 9.00 h.