Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Mikulec považuje vyjadrenia Fica na jeho adresu za klamstvá

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec Foto: TASR Pavol Zachar

Jediným motívom na skartáciu podľa Fica bolo zakrytie zmlúv uzavretých vojenským spravodajstvom a ministerstvom obrany počas rokov 2004 až 2012.

Bratislava 10. júna (TASR) – Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) považuje vyjadrenia šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica na jeho adresu za klamstvá. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti. Tvrdí, že neskartoval dokument týkajúci sa nezákonného nakladania s financiami Vojenskej spravodajskej služby (VSS).



„Skartovaná bola iba správa pre ministra obrany, jeden alebo dve strany. Samotný dokument o tunelovaní VSS bol stále k dispozícii,“ vyhlásil minister. Tvrdí, že správu skartoval preto, lebo vtedajšia premiérka požadovala, aby spravil veci, s ktorými nesúhlasil. Priznal, že od premiérky dostal disciplinárny rozkaz za neuposlúchnutie. „Bol o dva týždne zrušený pánom Glváčom, pretože bol nezákonný,“ dodal.

Zároveň odmietol Ficove tvrdenia, že byt jeho otca mal byť použitý VSS ako konšpiračný. „Byt bol prenajatý, ale nebol predaný žiadnej službe, ani nič podobné,“ zdôraznil.

Fico vo štvrtok uviedol, že Mikulec (OĽANO) mal v roku 2012 skartovať dokument, týkajúci sa nezákonného nakladania s financiami vojenského spravodajstva. Jediným motívom na skartáciu podľa Fica bolo zakrytie zmlúv uzavretých vojenským spravodajstvom a ministerstvom obrany počas rokov 2004 až 2012.