Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Mikulec rokoval s hlavnou európskou prokurátorkou

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Predmetom rokovania boli aj možnosti uskutočnenia konkrétnych technických a personálnych krokov, ktoré by mohli ďalšiu spoluprácu zrýchliť.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) rokoval vo štvrtok s prvou hlavnou európskou prokurátorkou Laurou Codruta Kövesiovou. TASR o tom informovala Gabriela Tuchyňová z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR s tým, že išlo o ich historicky prvé bilaterálne rokovanie.

Mikulec ocenil spoluprácu Európskej prokuratúry (EPPO) s národnými orgánmi v oblasti ochrany finančných záujmov Únie pred trestnými činmi, ktoré každý rok spôsobujú značné finančné ujmy v rámci európskeho priestoru. "Spolupráca spočívajúca v aktívnej a dynamickej komunikácii prezidiálnych útvarov s inštitútom Európskej prokuratúry už od jej vzniku prispieva k budovaniu a rozvoju našich dobrých budúcich vzťahov a ochrane európskych záujmov," uviedol minister vnútra.

Predmetom rokovania boli aj možnosti uskutočnenia konkrétnych technických a personálnych krokov, ktoré by mohli ďalšiu spoluprácu zrýchliť. Ako kľúčové sa tiež pre obe strany ukázalo zefektívnenie finančného vyšetrovania a posilnenia boja proti organizovanému zločinu.

Pracovné stretnutie s Codruta Kövesiovou absolvoval i generálny prokurátor Maroš Žilinka a jeho prvý námestník Jozef Kandera. Rovnako sa s ňou vo štvrtok stretla aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.