Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

R. Mikulec v Košiciach ocenil policajtov a otvoril novú budovu polície

Na snímke z 26. januára 2022 minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR - Dano Veselský

Minister pripomenul, že dopravné inšpektoráty majú rozsiahly záber činností a je dôležité, aby priestory boli vyhovujúce nielen pre samotných príslušníkov PZ a zamestnancov, ale aj pre občanov.

Košice 27. januára (TASR) – Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v rámci svojho štvrtkového pracovného výjazdu v Košiciach ocenil viacerých policajtov. Zároveň odovzdal do užívania novú budovu pre dopravnú políciu. TASR o tom informovalo Ministerstvo vnútra (MV) SR.

Minister ocenil príslušníkov Policajného zboru (PZ) pri príležitosti 40. výročia založenia Pohotovostnej motorizovanej jednotky a 30. výročia založenia Pohotovostného policajného útvaru. Do vyššej hodnosti povýšil 13 príslušníkov PZ za príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby, osobný podiel na budovaní a rozvoji PZ a za plnenie služobných povinností nad rámec zverených úloh. Osem príslušníkov PZ dostalo medailu I., II. alebo III. stupňa. „Som rád, že máme v policajných radoch profesionálov, ktorí nám dennodenne ukazujú, že sú hodní hesla 'pomáhať a chrániť',“ povedal Mikulec.

Čo sa týka novej budovy pre Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, financovaná bola z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov z operačného programu Kvalita životného prostredia. Jej hlavným cieľom bolo zníženie energetickej náročnosti stavby a úspora prevádzkových nákladov.

Minister pripomenul, že dopravné inšpektoráty majú rozsiahly záber činností a je dôležité, aby priestory boli vyhovujúce nielen pre samotných príslušníkov PZ a zamestnancov, ale aj pre občanov, ktorí tu vybavujú svoju agendu.