Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

R. Mikulec sa zhrozil po zistení, že novinár dostal do schránky náboj

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO), archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Je absolútne neakceptovateľné, aby sa ešte v dnešnej dobe vykonávali takéto primitívne zastrašovacie praktiky, uviedol minister.

Bratislava 26. júna (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) zostal zhrozený po tom, ako dostal informáciu o náboji, ktorý do poštovej schránky dostal novinár portálu Aktuality.sk. Potvrdil, že policajné zložky na prípade intenzívne pracujú. TASR o tom informovala riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR Barbara Túrosová.

"Je absolútne neakceptovateľné, aby sa ešte v dnešnej dobe vykonávali takéto primitívne zastrašovacie praktiky. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby obeta, ktorú priniesol Ján Kuciak, nevyšla nazmar a hlavne, aby sa už nikdy takáto tragédia nezopakovala," uviedol minister.

Portál Aktuality.sk v piatok ráno informoval, že investigatívny redaktor Peter Sabo si našiel vo štvrtok (25. 6.) v schránke náboj od pištole. Písal napríklad o drogovom podsvetí v Seredi, kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, 'dépeháčkaroch' z južného Slovenska, kauze Dobytkár, kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce a analyzuje tiež tzv. Kočnerovu knižnicu. O náleze redakcia informovala okrem ministra vnútra aj policajného prezidenta Milana Lučanského. Ten ubezpečil, že polícia už prijala potrebné opatrenia.