Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

R. Mistrík: Debaty o odstúpení považujem z mojej strany za ukončené

Robert Mistrík, archívna snímka. Foto: TASR Dušan Hein

Objavili sa dva nové prieskumy, podľa ktorých by som sa dostal do druhého kola. Dokonca som jediný, kto má reálne šance poraziť v druhom kole Štefana Harabina aj Maroša Šefčoviča, povedal Mistrík.

Bratislava 13. februára (TASR) - Prezidentský kandidát Robert Mistrík považuje debaty o odstúpení pred voľbami za ukončené. Reaguje tak na posledné dva prieskumy verejnej mienky, podľa ktorých by sa dostal do druhého kola. Rozhodnutie Zuzany Čaputovej bojovať ďalej a nevzdať sa v prospech neho komentovať nechcel.

"Objavili sa dva nové prieskumy, podľa ktorých by som sa dostal do druhého kola. Dokonca som jediný, kto má reálne šance poraziť v druhom kole Štefana Harabina aj Maroša Šefčoviča," povedal Mistrík.


Zároveň tvrdí, že základné garde týchto volieb sa nezmenilo. "O mesiac sa rozhodne, či prezidentom bude nominant Smeru-SD, Mečiarov človek, alebo prezident vyznávajúci hodnoty slušnosti, rozumu a širokého politického stredu. Som odhodlaný zabojovať o charakter štátu, chcem poraziť predĺženú ruku Roberta Fica a Mečiarovho človeka," avizoval.

Mistrík je však sklamaný, že Harabinovi preferencie stúpajú. "Je to riziko pre demokraticky zmýšľajúcich voličov," myslí si.

Líder OĽaNO Igor Matovič v stredu povedal, že Čaputová by mala z prezidentského súboja odstúpiť. Odvolával sa na výsledky prieskumu agentúry Focus. Ten si dalo urobiť hnutie. Matovič volá po zodpovednom postoji kandidátov. Čaputová v stredu oznámila, že nateraz z boja neodstupuje.

OĽaNO namodelovalo viaceré situácie. Podľa výsledkov by demokratický kandidát vyhral v prípade, že by ním bol Robert Mistrík a stretol by sa v druhom kole s Marošom Šefčovičom. Ak by sa Šefčovič stretol s Čaputovou, kandidátka by prehrala. "Bol som za to, aby pani Čaputová dostala priestor, ale toto sú reálne výsledky a treba sa realite postaviť zoči-voči. Šefčovič by porazil Čaputovú, ale Mistrík má na to, aby porazil Šefčoviča," uviedol Matovič na tlačovej konferencii.

V prvom kole prezidentských volieb by podľa spomínaného prieskumu vyhral Maroš Šefčovič so ziskom 20,1 percenta hlasov opýtaných, druhý by bol Robert Mistrík so 17,1 percentami a tretia by skončila Zuzana Čaputová, ktorú by volilo 14,4 percenta opýtaných. Do druhého kola by postúpili Šefčovič s Mistríkom.