Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

R. Raši žiada mimoriadny výbor k nemocnici na Rázsochách

Na archívnej snímke Richard Raši. Foto: TASR - Jakub Kotian

Čerpanie peňazí z plánu obnovy na tento účel je podľa Rašiho ohrozené.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Poslanec Národnej rady (NR) SR Richard Raši (nezaradený) žiada zvolanie mimoriadneho parlamentného výboru pre zdravotníctvo za účasti šéfa rezortu Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v súvislosti s plánom výstavby novej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Šéfka výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) žiadosť o zvolanie výboru zatiaľ neeviduje.

"Na rokovaní výboru budeme žiadať ministra, aby aj s ohľadom na plynúce míľniky v zmysle Plánu obnovy a odolnosti bezodkladne predložil finálne rozhodnutie k budúcnosti Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), k výstavbe alebo nevýstavbe Rázsoch, budúcnosti ostatných bratislavských i regionálnych nemocníc, k využitiu peňazí na výstavbu nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti aj s presným časovým harmonogramom, ako plánuje ministerstvo tieto peniaze využiť," spresnil. Čerpanie peňazí z plánu obnovy na tento účel je podľa Rašiho ohrozené. Bittó Cigániková potvrdila, že pokiaľ požiada o zvolanie mimoriadneho výboru dostatočný počet poslancov, zvolá ho.

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva ešte začiatkom apríla informovala, že dokumentácia k verejnému obstarávaniu bola predložená Úradu pre verejné obstarávanie. Lengvarský po stredajšom rokovaní vlády ozrejmil, že rezort v najbližšom období odstráni technickú pripomienku úradu, a potom sa proces ukončí.