Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

R. Sulík a I. Korčok núdzový stav nepodporili

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vláda v pondelok (26. 4.) večer rozhodla, že sa núdzový stav predĺži o ďalších 30 dní.

Bratislava 27. apríla (TASR) - SaS rešpektuje rozhodnutie vlády prijať uznesenie o predĺžení núdzového stavu. Šéf strany a vicepremiér Richard Sulík s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS) uznesenie nepodporili, pretože nesúhlasia so zákazom vychádzania. Stanovisko strany pre TASR poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Strana podľa jeho slov verí prísľubu premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), že čoskoro príde k nahradeniu núdzového stavu novelou zákona o hospodárskej mobilizácii a pandemickým zákonom.

"Napriek pozitívnej správe, že sa zruší testovanie v školách, ostal aj naďalej platný zákaz vychádzania. Richard Sulík s Ivanom Korčokom z toho dôvodu hlasovali proti núdzovému stavu. Ukončenie spomínaného testovania detí podporil Branislav Gröhling (minister školstva, poznámka TASR), ktorý hlasoval za prijatie uznesenia," uviedla SaS v stanovisku.

Vláda v pondelok (26. 4.) večer rozhodla, že sa núdzový stav predĺži o ďalších 30 dní. Potvrdiť to musí ešte NR SR. Vláda tiež uznesením rozhodla, že zákaz vychádzania sa zároveň od štvrtka 29. apríla posunie o hodinu, bude platiť po 21.00 h.