Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Sulík: Koalícia stojí za premiérom

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) počas 32. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 17. júna 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pellegrini skonštatoval, že nemá zmysel odvolávať jednotlivých ministrov, a preto musí padnúť celá vláda.

Bratislava 17. júna (TASR) - Opozícia pri pokuse o odvolávanie premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) zistí, že celá koalícia stojí za premiérom. Vyhlásil to minister hospodárstva Richard Sulík s tým, že rád vystúpi v pléne Národnej rady SR pri jeho prípadnom odvolávaní.

Je podľa neho absolútne vylúčené, že by Heger odvolávanie neustál. Podanie návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi avizujú poslanci okolo expremiéra Petra Pellegriniho.

"Nám to padne dobre, bude to príjemný impulz zvonka, aby sme držali pokope," reagoval Sulík na to, že opozícia chce odvolávať Hegera. Budú podľa neho prekvapení, ako jednotne sa bude koalícia prezentovať.

Sulík povedal, že pri pokuse o odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) nevystúpil, pretože sa nemieša do bezpečnostných tém, nemal preto čo povedať. "Nepoznám tých aktérov, nesledujem to," dodal.

Pri návrhu na vyslovenie nedôvery Hegerovi vystúpi podľa svojich slov rád a dobre sa na vystúpenie pripraví. Dodal, že Heger robí dobrú robotu. "Je dosť neobvyklé ísť odvolávať premiéra, ktorý ešte nie je 100 dní vo funkcii," vyhlásil vo štvrtok pred novinármi.

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej by sa odvolával Heger, plánujú poslanci okolo Pellegriniho podať v najbližších dňoch. Urobiť tak však mienia ešte pred letnými dovolenkami poslancov. Pellegrini pripomenul, že vláda zlyháva vo všetkých rezortoch a takto zle krajinu neriadila žiadna garnitúra v histórii. Odvolaním Hegera by podľa neho padla celá vláda. Pellegrini skonštatoval, že nemá zmysel odvolávať jednotlivých ministrov, a preto musí padnúť celá vláda.