Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Sulík: M. Kolíková je ministerkou spravodlivosti a nikam neodchádza

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS) v Bratislave 23. decembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa vlastných slov je pripravený jednať o novej koaličnej zmluve, súčasnú však vypovedať neplánuje.

Bratislava 30. decembra (TASR) – Mária Kolíková je ministerkou spravodlivosti a nikam neodchádza. Vyhlásil to líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík v rozhovore pre TASR. Podľa vlastných slov je pripravený jednať o novej koaličnej zmluve, súčasnú však vypovedať neplánuje. Ak by došlo k diskusii o zmene zmluvy, bude presadzovať úpravu prerozdelenia ministerských postov na základe mandátov poslancov a nie volebných výsledkov.

"Mária Kolíková neodíde z postu. Kam by odchádzala? Má rozrobenú súdnu reformu, urobila kopec dobrej roboty. Je to možno najproduktívnejší minister vo vláde," tvrdí Sulík. V súvislosti so súdnou mapou uviedol, že ministerka ešte bude vyjednávať o podpore. "V nejakom momente si musí povedať, že urobila všetky možné ústupky a ak to nestačí, asi to také nemalo byť. Ale okrem súdnej mapy tu máte kopec ďalších vecí, aj významných, ktorých sa Kolíková chytila a dotiahla ich dokonca," doplnil s tým, že svoju robotu si robí dobre a je rád, že je v ministerskom klube SaS.

Na margo koaličnej zmluvy podotkol, že aktuálne nikoho nezaujíma volebný výsledok spred dvoch rokov a zdôraznil, že po prestupe veľkej časti poslaneckého klubu Za ľudí do SaS majú liberáli v parlamente 19 mandátov. "Keby sa otvorili rozhovory o novej koaličnej zmluve, budeme mať nejaké predstavy a budeme hľadať kompromis, ako to robíme obvykle," reagoval na otázku, či bude strana žiadať aj ďalšie funkcie. Čo sa týka voľného postu podpredsedu parlamentu, vie si na predstaviť nomináciu Tomáša Lehotského. Poznamenal však, že SaS už má jedného podpredsedu snemovne. "Asi by sa to stretlo s veľkou nevôľou," dodal. Jeho prípadnú nomináciu zatiaľ nevylúčil.