Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Sulík nepovažuje vládne noviny za dobrý nápad

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vydávanie novín kritizovali okrem opozície aj viacerí členovia koalície.

Bratislava 23. septembra (TASR) – Vládne noviny nepovažuje minister hospodárstva Richard Sulík za dobrý nápad. Zatiaľ nevie povedať, či rezort hospodárstva bude do vládnych novín prispievať. Rovnako podľa neho nie je vhodná ani papierová forma. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.

„Aspoň budú mať na čom ľudia čistiť zemiaky a jablká na jeseň a zimu do čoho baliť,“ poznamenal Sulík. Tvrdí, že nemusia so všetkým, čo sa deje v koalícii, súhlasiť. „Sme tam predsa len jeden zo štyroch partnerov,“ dodal.

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) verí, že premiér bude papierovú formu posielať iba predplatiteľom. Myslí si, že v 21. storočí sa núka ako alternatíva elektronická verzia novín.

Zámer vydávať noviny zaradila vláda do svojho programového vyhlásenia. Kabinet sa v ňom zaviazal zabezpečiť pravidelné informovanie občanov prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností. Obsahovať majú odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev. Financované budú z rozpočtu úradu vlády. Vydávanie novín kritizovali okrem opozície aj viacerí členovia koalície.