Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Rada KDH sa vráti k prezidentským voľbám a odštartuje eurokampaň

Pavol Hrušovský Foto: TASR/Henrich Mišovič

Personálne dôsledky za slabý výsledok kandidáta KDH Pavla Hrušovského v prezidentských voľbách vyvodili straníci tento týždeň na rokovaní Predsedníctva.

Bratislava/Bojnice 12. apríla (TASR) - Hodnotenie neúspešných prezidentských volieb a štart kampane a schvaľovanie programu pred májovými voľbami do Európskeho parlamentu. To sú hlavné body dnešného rokovania Rady KDH, ktorá zasadne v Bojniciach.

"Základom tejto kampane bude ochrana a podpora rodiny a napomáhanie zamestnanosti. Jedno s druhým dáva v živote viac istoty a vyššiu životnú úroveň. Toto je odkaz aj pre európsku politiku Slovenska. Aby sa životná úroveň zvyšovala práve tým, že na základnej bunke spoločnosti budeme budovať zdravú ekonomiku, nové pracovné príležitosti a perspektívu pre ľudí," povedal pre TASR líder KDH Ján Figeľ.

Kresťanskí demokrati tiež dokončia hodnotenie prezidentských volieb. "Ak bude zhoda na niektorých ďalších personálnych rozhodnutiach, tak budú prijaté. Ale to v tejto chvíli nie je časovo urgentné," dodal.

Personálne dôsledky za slabý výsledok kandidáta KDH Pavla Hrušovského v prezidentských voľbách vyvodili straníci tento týždeň na rokovaní Predsedníctva. Hrušovský sa vzdal postu predsedu poslaneckého klubu, Pavol Abrhan, ktorý bol politický zodpovedný za voľby, zanechal post podpredsedu hnutia. Svojho miesta sa vzdala aj riaditeľka komunikačného odboru KDH Mária Hlucháňová.

"Ďakujem Pavlovi Hrušovskému za jeho odvahu a nasadenie v kampani. Výsledok bol neprimeraný postaveniu hnutia, hodnotíme ho ako neúspech," priznal Figeľ. Nového predsedu klubu si zvolia poslanci KDH, podpredseda KDH by mal byť doplnený na jesennom sneme. Tam chce Figeľ navrhnúť aj otvorenie ďalších personálnych otázok. Či požiada on aj celé vedenie o dôveru, zatiaľ nepovedal. O nových členoch vedenia už má predstavu, ale ani v tomto prípade zatiaľ nechcel byť konkrétny.