Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Rada pre médiá KBS vypísala súťaž o získanie mediálnych grantov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vlani KBS podporila mediálne projekty v sume 202.000 eur.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Rada pre spoločenské komunikačné prostriedky Konferencie biskupov Slovenska (KBS) vypísala súťaž o finančný príspevok na mediálny projekt s evanjelizačným zameraním. Ide o podporu masmediálnych projektov a tých, ktoré súvisia s masmédiami (napríklad mediálna výchova, súťaže masmediálnych produktov, školenia, konferencie). Informuje o tom KBS na svojom webe.

Úspešní uchádzači budú podporení z tradičnej zbierky na katolícke médiá, ktorá sa pravidelne uskutočňuje na siedmu veľkonočnú nedeľu v katolíckych farnostiach na celom Slovensku. Projekty nesmú prekročiť tri normostrany. Poslať ich je nutné najneskôr do 15. novembra.

Projekt musí obsahovať názov, autora a predkladateľa, adresu predkladateľa s údajmi o elektronickej pošte, telefónnom a bankovom spojení, termín realizácie a ukončenia projektu, prípadne etapy projektu, stručnú charakteristiku, ciele, popis, rozpočet projektu a odobrenie kompetentnou cirkevnou autoritou. Výsledky súťaže budú zverejnené na stránkach Tlačovej kancelárie KBS.

Vlani KBS podporila mediálne projekty v sume 202.000 eur. Z nich podľa štatútu 50 percent dostáva TV Lux, 20 percent Rádio Lumen, desať percent Tlačová kancelária KBS a zvyšných 20 percent ide na mediálne projekty.