Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rada pre mediálne služby udelila jednu autorizáciu na vysielanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené uznala okrem iných podnety na preverenie vysielania diskusných relácií po októbrovej vražde dvoch mladých mužov na Zámockej ulici v Bratislave.

Bratislava 11. januára (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) na stredajšom zasadnutí udelila jednu autorizáciu na vysielanie a na žiadosť prevádzkovateľov zrušila tri registrácie retransmisie. Okrem iného tiež začala viaceré správne konania v súvislosti s reláciami pred spojenými samosprávnymi voľbami. TASR o tom informovala hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.

Na základe vlastných monitoringov a doručených podnetov začala rada sedem správnych konaní, uznala za neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené dvanásť podnetov na preverenie vysielania a zaoberala sa aj obsahom na sociálnych sieťach a platformách na zdieľanie obsahu.

Ako neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené uznala okrem iných podnety na preverenie vysielania diskusných relácií po októbrovej vražde dvoch mladých mužov na Zámockej ulici v Bratislave. Podávateľom podnetov prekážala v jednom prípade údajná neobjektivita, jednostrannosť a zaujatosť moderátora, namietali tiež údajné manipulatívne kladenie sugestívnych otázok či "otvorené výzvy na podporu propagandy a rozpínavosti LGBTI+ komunity". V ďalšom prípade podávateľ namietal v relácii možnú neobjektívnosť, keďže medzi hosťami nebol zástupca LGBTI+ komunity.