Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Biskupská rada pre mládež zisťuje, ako mladých zmenila pandémia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Turanovič

Poslednú konferenciu rada organizovala v roku 2019, na ktorej bola prezentovaná pápežská exhortácia Christus vivit.

Bratislava 2. júla (TASR) – Rada pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska (KBS) pripravuje na jeseň konferenciu o mládeži pre pracovníkov s touto skupinou. Zameraná bude na to, ako sa mladý človek a jeho prežívanie zmenili počas pandémie nového koronavírusu. Zároveň chce ponúknuť pracovníkom aj pohľad, kde sa mládež nachádza z duchovného hľadiska a na základe neho predstaviť pastoračné výzvy. Informuje o tom KBS na svojom webe.

Spolupracovníci Rady pre mládež a univerzity KBS pripravili pre mladých dotazník. Jeho cieľom je zistiť prežívanie mladých ľudí pred pandémiou, počas lockdownu a teraz, keď sa uvoľňujú opatrenia. „Tento čas nás všetkých postavil pred nové výzvy a všetci, tak ako aj mladý človek, sme na ne reagovali rôzne. Ale keďže sme prežívali podobnú situáciu, tak aj jej dôsledky sa na nás prejavili podobne. Týmto dotazníkom by sme ich chceli bližšie rozpoznať," uviedol tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS Matúš Reiner.

Dotazník môžu mladí nájsť na profiloch sociálnych sietí Rady pre mládež a univerzity KBS.

Poslednú konferenciu rada organizovala v roku 2019, na ktorej bola prezentovaná pápežská exhortácia Christus vivit. Zúčastnilo sa jej viac ako 100 pracovníkov s mládežou.