Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Rada prokurátorov hodnotí pozitívne, že sa D. Kováčik vzdal funkcie

Na snímke špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave vo štvrtok 22. októbra 2020, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po uvoľnení tejto funkcie plánuje prokurátorská rada zasadnúť a určiť si postup, informoval o tom predseda Rady prokurátorov Juraj Purgat.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Rada prokurátorov hodnotí pozitívne, že sa Dušan Kováčik vzdal funkcie špeciálneho prokurátora. Pre TASR to uviedol jej predseda Juraj Purgat s tým, že prokurátorská rada ho k tomu predtým vyzvala.

"Keďže máme oprávnenie navrhovať kandidáta na funkciu špeciálneho prokurátora, po uvoľnení tejto funkcie zasadneme a určíme si postup. O všetkom budeme verejnosť informovať," doplnil Purgat.

Do podateľne Národnej rady SR bolo doručené písomné oznámenie Kováčika o vzdaní sa funkcie 11. novembra. Potvrdil to TASR odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady SR.

Na vzdanie sa funkcie špeciálneho prokurátora ho predtým vyzvala okrem Rady prokurátorov aj prvá námestníčka generálneho prokurátora Viera Kováčiková, Etická komisia prokuratúry a zároveň aj viacerí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry.