Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Rada prokurátorov v stredu oznámi kandidáta na generálneho prokurátora

Na archívnej snímke tabuľa s nápisom na budove, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pred obedom 30. septembra Rada prokurátorov oznámi médiám, ktorého z uchádzačov navrhne Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky, objasnila hovorkyňa.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Rada prokurátorov bude v rokovaní o výbere kandidáta na funkciu generálneho prokurátora SR pokračovať aj v stredu (30. 9.). Zároveň v stredu oznámi aj meno kandidáta zo štyroch prokurátorov, ktorých prezentácie si v utorok vypočula. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) SR Jana Tökölyová.

"Rada prokurátorov sa po ukončení prezentácií uchádzačov, bez účasti hostí, odobrala na rokovanie o výbere kandidáta na funkciu generálneho prokurátora. Rokovanie bude pokračovať aj zajtra v dopoludňajších hodinách. Pred obedom 30. septembra Rada prokurátorov oznámi médiám, ktorého z uchádzačov navrhne Ústavnoprávnemu výboru Národnej rady Slovenskej republiky," objasnila hovorkyňa.

Rada prokurátorov Slovenskej republiky v utorok na svojom mimoriadnom neverejnom zasadnutí vyberala jedného kandidáta na funkciu generálneho prokurátora zo štyroch uchádzačov. Rada si postupne vypočula prezentácie - prokurátora Generálnej prokuratúry SR (GP SR) Jozefa Čentéša, prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) SR Tomáša Honza, prokurátora Krajskej prokuratúry (KP) v Banskej Bystrici Rastislava Remetu a napokon prokurátora ÚŠP Jána Šantu. Neverejné zasadnutie a prezentácia prebiehala na pôde GP SR.

Prezentácia bola aj za účasti schválených hostí z Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR), zástupcu občianskeho združenia Via Iuris, zástupcu nadácie Zastavme korupciu a napokon zástupcu občianskeho združenia Transparency International Slovensko.

Rada prokurátorov uzavrela zoznam prokurátorov, ktorých pozvala na utorkovú prezentáciu na svojom mimoriadnom zasadnutí 18. septembra.