Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Rada vlády: Pre úspech plánu obnovy je treba čo najväčší počet aktérov

Na snímke generálna riaditeľka Sekcie Plánu obnovy Úradu vlády SR Lívia Vašáková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Rada pôsobí ako poradný orgán. Zastrešuje ju Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) na Úrade vlády SR, ktorá má na starosti realizáciu celého plánu obnovy.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Pre úspech plánu obnovy je dôležité zapojenie čo najväčšieho počtu aktérov. Zhodli sa na tom členovia Rady vlády pre Plán obnovy a odolnosti SR na piatkovom zasadnutí. TASR o tom informovali zo sekcie plánu obnovy na Úrade vlády SR.

"V súčasnosti prechádza plán obnovy z reformnej do investičnej fázy, momentálne je otvorených 22 výziev za vyše jednu miliardu eur, do ktorých sa môžu zapájať samosprávy, súkromný aj akademický sektor, ako aj občania," priblížili.

Rada sa okrem iného zaoberala aj otázkou zapojenia možných žiadateľov do procesu prípravy výziev. "Spätnú väzbu si mimoriadne ceníme. Okrem informovania o aktuálnych otázkach k plánu obnovy sme preto členov rady povzbudili, aby nám aj priebežne zasielali svoje podnety a spätnú väzbu," doplnila generálna riaditeľka sekcie Lívia Vašáková.

Rada sa stretla druhýkrát od svojho vzniku. Na zasadnutí sa zúčastnili takmer všetci zo 43 členov. Okrem nich boli prítomní aj predseda vlády Eduard Heger (OĽANO), ministri či štátni tajomníci. Zúčastnili sa ho tiež zástupcovia občianskej spoločnosti, akademického sektora, samospráv, záujmových združení, zamestnancov, obchodných komôr či podnikateľských zväzov.

Rada pôsobí ako poradný orgán. Zastrešuje ju Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) na Úrade vlády SR, ktorá má na starosti realizáciu celého plánu obnovy.