Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Rakúsky kancelár Nehammer je šokovaný streľbou na Fica

Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nenávisť a násilie nesmú mať v našich demokraciách miesto a treba proti nim bojovať so všetkou rozhodnosťou! napísal Nehammer

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Viedeň 15. mája (TASR) — Rakúsky kancelár Karl Nehammer v stredu uviedol, že je šokovaný zo stredajšieho útoku na premiéra SR Roberta Fica v Handlovej.

"Útok na život môjho slovenského kolegu Roberta Fica ma hlboko šokoval. Len pred niekoľkými dňami sme spolu telefonovali a intenzívne hovorili o bezpečnostných otázkach. Prajem mu skoré a úplné uzdravenie! Nenávisť a násilie nesmú mať v našich demokraciách miesto a treba proti nim bojovať so všetkou rozhodnosťou!" napísal Nehammer podľa denníka Kurier v príspevku na platforme X.



Útok na slovenského premiéra "dôrazne odsúdil" aj rakúsky vicekancelár Werner Kogler, ktorý mu na platforme X zaželal skoré uzdravenie.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali.